Bill Gatesi heategevusfond müüb naftafirmade aktsiaid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates
Bill Gates Foto: SCANPIX

Microsofti asutaja Bill Gatesi asutatud heategevusorganisatsioon Bill and Melinda Gates Foundation müüs maha kogu oma osaluse Briti naftafirmas BP, kirjutab The Guardian.

USA väärtpaberijärelevalve komisjoni (SEC) hiljuti avalikustatud info kohaselt müüs organisatsioon oma 187 miljonit dollarit väärt osaluse BPs maha ajavahemikus eelmise aasta septembrist detsembrini.

Bill and Melinda Gates Foundation ei kommenteeri oma investeeringuid ega investeerimisstrateegiaid. Avalikest andmetest on aga teada, et veel 2014. aastal oli organisatsiooni käes kokku 1,4 miljardi dollari väärtuses söe-, nafta- ja maagaasiettevõtete aktsiaid. Praeguseks on see aga vähenenud vaid 200 miljonile dollarile. Lisaks osalusele BPs müüs heategevusorganisatsioon mõnda aega tagasi maha ka kõik oma Exxon Mobili aktsiad, mille väärtuseks oli 824 miljonit dollarit.

2000. aastal asutatud Bill and Melinda Gates Foundation on maailma suurim erakätes heategevusfond. 2014. aasta lõpu seisuga oli selle käsutuses kokku 44,3 miljardit dollari väärtuses vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles