EVEA president, maksuparadiis ja luksuskaater (2)

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu seisis 20-meetrine luksusjaht Imperia Varazze sadamas Itaalias (pildil kõige parempoolsem, poolikult näha), Eesti lipp ahtris.
Mullu seisis 20-meetrine luksusjaht Imperia Varazze sadamas Itaalias (pildil kõige parempoolsem, poolikult näha), Eesti lipp ahtris. Foto: marinadivarazze.it

Osaühingule Oidipus Trade, mille juhatuse liige on Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) president Kersti Kracht, kuulub luksuskaater Itaalias Varazze sadamas ja kallis kinnisvara Prantsusmaal. Mõlema vara ostuks on offshore-omanikuga osaühing võtnud laenu Küprose firmalt, mis on registreeritud samal aadressil kui Vene oligarhide panga MDM Bank omanikettevõte.

2011. aastal registreeritud Oidipus Trade kuulub Seišellidel registreeritud ettevõttele Dream Holiday Ltd. Seišellid on üks nn maksuparadiisidest.

Kersti Kracht on üks kahest Oidipus Trade’i juhatuse liikmest, teine on Olga Sarafanova Lätist. «Mis selles imelikku või halba on?» küsis Kracht. «See on töökoht, ongi kõik. Mina osutan juhatuse liikme teenust.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles