DNB: Majanduse positiivsed trendid on ülekaalus

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

DNB Panga vanemanalüütiku Priit Roosimägi sõnul on Eesti majanduses kindlustunne endiselt habras, kuid positiivsed trendid on siiski ülekaalus.

Roosimägi sõnul on 2-protsendise kasvu saavutamiseks vajalik ekporditurgude taastumine, mis annaks ettevõtjatele vajaliku kindluse investeeringute jätkamiseks.

«Investeeringute mahud on langenud kolm aastat järjest: ettevõtjad investeerisid eelmisel aastal 13 protsenti vähem kui 2012. aastal. Küll aga oodatakse selle aasta teises pooles ja järgmisel aastal investeeringumahtude uut tõusu, toetatuna muuhulgas Euroopa Liidu uue finantseerimisperioodi aktiveerumisest,» lisas Roosimägi.

Eesti ekspordituruks on jätkuvalt peaasjalikult Euroopa Liidu riigid (ekspordist 75 protsenti), mistõttu on Eesti majanduse käekäik sõltuv arengutest just selles piirkonnas. Üldjoontes oodatakse Euroopa majanduse järkjärgulist toibumist, sh on Soome pärast negatiivse kasvuga aastaid taas plusspoolele jõudnud. Taolised arengud annavad lootust, et ka Eesti ekspordi olukord paraneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles