Väikefirma ostnud ettevõte sattus inkasso nimekirja

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikefirma ostnud ettevõtja sattus eelmiste omanike võlgade pärast Julianus Inkasso võlgnike nimekirja.
Väikefirma ostnud ettevõtja sattus eelmiste omanike võlgade pärast Julianus Inkasso võlgnike nimekirja. Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Ettevõtja, kes ostis hiljuti ühe väikse Ida-Virumaa ettevõtte, avastas oma firma nime üllatusega inkassovõlglaste avalikust nimekirjast.

Kui IT-firma Unitcom Eesti eelmise aasta lõpul omandas Ida-Virumaa firma IgorEXA teadsid ettevõtte juhid, et omandataval firmal oli võlg OÜ Sonictesti ees, kuid nad ei osanud arvata, et inkassofirma selle võla nende nimele kirjutab, vahendab Äripäev IT-uudiste teemaveebi.

«Ostu-müügilepingusse sai kirja, et IgorEXA võlad Unitcom Eestile üle ei tule,» rääkis Unitcomi juhatuse liige Toomas Jõgi, lisades, et kui nad on nüüd Julianus Inkasso võlgnike nimekirja sattunud, nad kindlasti vaidlustavad selle.

Julianusele esitas nõude Sonictesti juht Imre Kuus, kes ütles, et IgorEXA jäi neile tarnitud seadmete eest võlgu 13 000 eurot. «Seadmed, mille eest ei makstud, on ju nüüd Unitcomi võrgus käima pandud ja see ettevõte teenib nendega, miks nad siis ei või maksta nende eest,» kommenteeris Kuus.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles