Briti peaminister kuningannale: Nigeeria ja Afganistan on «fantastiliselt korrumpeerunud»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kuninganna Elizabeth II kohtumisel peaminister David Cameroniga.
Briti kuninganna Elizabeth II kohtumisel peaminister David Cameroniga. Foto: PAUL HACKETT/AP

David Cameron märkis eilsel kohtumisel Briti kuninganna Elizabeth II-ga, et Nigeeria ja Afganistan on «fantastiliselt korrumpeerunud».

«Meile tulevad Britanniasse [külla] mõnede fantastiliselt korrumpeerunud riikide liidrid... Nigeeria ja Afganistan, võimalik et kaks kõige enam korrumpeerunud riiki maailmas,» vahendab peaministrit BBC. Jutuajamise teemaks oli sel nädalal toimuv korruptsioonivastane tippkohtumine Londonis.

Nigeeria president Muhhammadu Buhari, kes valiti mullu ametisse tänu tõotusele võidelda korruptsiooniga, ütles end olevat «šokeeritud». Ühe kõrge Afgaani ametniku hinnangul on iseloomustus «ebaõiglane».

Cameroni kommentaari kiiluvees sekkus vestlusse Cantebury peapiiskop Justin Welby, sõnades: «Aga see konkreetne president ei ole korrumpeerunud... ta püüab kõigest väest.» Piiskop oli vaevalt lõpetanud, kui spiiker John Bercow küsis: «Aga nad tulevad siia ikka omal kulul, eks?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles