Panama paberitest ilmnenud ärimees: sellel pole maksudega mingit pistmist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarten van Gent on tuntud kui Hollandi korvpallitreener, mänedžer, skaut ja kinnisvaraärimees.
Maarten van Gent on tuntud kui Hollandi korvpallitreener, mänedžer, skaut ja kinnisvaraärimees. Foto: Erakogu

Panama paberitest välja tulnud ärimees ja korvpallitreener Maarten Herman van Gent sõnas, et ta kasutas advokaadibüroo Mossack Fonseca teenuseid küll, ent mitte maksude vältimise eesmärgil.

«Eelis on see, et kui ma ostan lennuki ja panen selle sinna ettevõttesse, siis ma saan müüa lennuki asemel ettevõtte koos lennukiga,» ütles van Gent, kellel on enda sõnul Panamas üks ettevõte – Airinvest. «Ma teen kõik valmis, kõik litsentsid ning siis müün ettevõtte ning selle uuel omanikul on automaatselt olemas lennuk.»

Van Gent ütles, et kuigi kasumit Panamal ei maksustata, ei olnud väiksem maksukoormus siiski tema eesmärk. Ta ütles, et kui ta ostaks lennuki Eestis, siis on vaja erilitsentse ja neid on keeruline saada.

Van Gent ütles, et tal lennukit veel ei ole, sest ettevõte sai alles rajatud, vaid ta rajas ettevõtte igaks juhuks. «Lennukid, nende osad ja hooldus,» ütles van Gent enda tegevuse kohta. 

Äriregistri andmetel kuulub talle kaheksa firmat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles