Johnson naeris välja Cameroni «sõjajutu» (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni endine linnapea Boris Johnson.
Londoni endine linnapea Boris Johnson. Foto: Luke MacGregor / Reuters

«Jääme või väljume» referendumi terendades teravnevad ka eri leeride liidrite väljaütlemised Suurbritannias, kirjutab The Wall Street Journal.

Kui peaminister David Cameron esines eile väitega, et Brexit ohustaks rahu ja julgeolekut, siis endine Londoni linnapea Boris Johnson seadis sellised väited kaikuva küsimärgi alla.

«Ma ei arva, et peaminister võiks tõesti uskuda, et EList lahkumine vallandaks sõja Euroopa kontinendil, võttes arvesse, et alles paar kuud tagasi oli ta valmis panema rahvale südamele, et nad hääletaksid lahkumise poolt, kui nad ei saa oluliselt reformitud Euroopa Liitu,» ütles Johnson.

«Ma arvan, et see on väga, väga kummaline, et peaminister kuulutab nüüd välja selle referendumi ja hoiatab meid kolmanda maailmasõja puhkemise eest, kui me jäämise poolt ei hääleta.»

Johnson on täpselt vastupidisel arvamusel ning leiab, et ebastabiilsust tekitavad hoopis Euroopa Liidu antidemokraatlikud kalduvused.

«Euroopa Liit on tundmatuseni muutunud,» ütles Johnson. «Ja kui keegi muudkui kinnitab, et Euroopa Liit on majanduslik [projekt], siis ta võiks samahästi väita, et Itaalia maffiat huvitavad oliiviõli ja kinnisvara.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles