Cameron: Trump väärib respekti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron on hakanud Donald Trumpist lugu pidama.
David Cameron on hakanud Donald Trumpist lugu pidama. Foto: telegraph.co.uk

Briti peaminister David Cameron on ajakohastanud oma arvamust Donald Trumpist ning kinnitab, et isemõtlejast USA presidendikandidaat «väärib meie respekti» olles läbinud kurnavad eelvalimised.

Varasemalt on Cameron mõistnud Trumpi hukka tema «lolli, lõhestava ja vale» ettepaneku eest mullu detsembris, et USA peaks keelama moslemitele sissepääsu.

Viimastel kuudel on peaminister oma kriitikat tagasi tõmmanud, mille taga on Trumpi võimaliku võidu ja Valgesse Majja maandumise vaikne tunnistamine. Financial Timesi küsimusele, kas ta vabandaks nüüd Trumpi ees, et nimetas tolle kommentaare moslemite kohta «lollideks», vastas peaminister, et jääb oma kriika juurde.

Kuid ta lisas: «Teades kuivõrd kurnavad on oma olemuselt USA eelvalimised, millest sul edasi pääsemiseks ja oma erakonna esindamiseks läbi tuleb minna – igaüks, kes sellest läbi tuleb, väärib meie respekti.»

Hiljem lisas Cameron pressiesindaja vahendusel, et austab Trumpi kui «poliitik poliitikut», andes mõista, et töine läbikäimine nende kahe vahel võib osutuda võimalikuks.

Taustaks eelnevale teatas Trump eile, et Suurbritannial läheks väljaspool Euroopa Liitu paremini.

«Ma arvan, et migratsioon on olnud Euroopa jaoks üks õudne asi. Paljuski suruti see peale Euroopa Liidu poolt. Ma isiklikult ütleksin, et neil läheks ilma selleta [Euroopa Liiduta] paremini, aga seda ei ütle ma soovitusena – mulle lihtsalt tundub nii,» ütles Trump Fox Newsile. «Ma ütleksin, et neil läheks ilma selleta paremini, aga ma tahan, et nad otsustaksid ise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles