Mees, kes teenis Venemaa kriisist kasu lõigates varanduse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kahekümne rikkaima inimese hulka kuuluv Mihhail Gutserijev majanduskonverentsil The Russia Forum 2012 Moskva rahvusvahelises muusikamajas.
Venemaa kahekümne rikkaima inimese hulka kuuluv Mihhail Gutserijev majanduskonverentsil The Russia Forum 2012 Moskva rahvusvahelises muusikamajas. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa oli langemas majanduskriisi ning mõned mõjukad nafta- ja aktsiakauplejad kogunesid eksklusiivsesse Moskvasse River Clubi. Oli detsember 2014 ning naftahinna languse valguses tundus tulevik tume.

Sberbanki juht sõnas külalistele: «Me oleme teinud Venemaal päris unikaalse kokkuleppe.» Tehing tähendas seda, et nad kaitsesid ühte oma suurklienti, tehes talle kindlustuse naftahinna languse vastu. Kliendi nime toona ei nimetatud, vahendab Reuters.

See klient oli Mihhail Gutserijev (58), kes selle kindlustuspoliisi väljavõtmisega teenis sadu miljoneid dollareid – tehing võimaldas tema ettevõttel Neftisa müüa 2015. aastal 50 miljonit barrelit naftat hinnaga 85 dollarit barrelist. Reutersi arvutuse järgi tõi see naftafirmale 1,75 miljardit dollarit lisatulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles