Kapitalistide Woodstock hullutab tuhandeid

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett (paremal mustas ülikonnas) ise võtab ka iga-aastastest Berkshire Hathaway aktsionäride aastakoosolekust osa.
Warren Buffett (paremal mustas ülikonnas) ise võtab ka iga-aastastest Berkshire Hathaway aktsionäride aastakoosolekust osa. Foto: RYAN HENRIKSEN/REUTERS

Ei ole just vähe neid investoreid, kes õigel hetkel viimase sajandi ühe säravama investori Warren Buffetti juhitud Berkshire Hathaway aktsiat osta taipasid ning ettevõtte pöörase edu najal endale mängeldes rantjeepõlve kindlustasid.

«Olen väga rahul, ei saa nuriseda,» poetab reede, 29. aprilli õhtul Omahas Borsheimsi juveelipoe juures Berkshire'i aktsionäridele korraldatud kokteilipeol üheskoos naisega õhtueinet lõpetav Zachary Taylor oma investeeringu kohta, vahendab Äripäev.

Nad on ühed neist ligemale 40 000 Berkshire'i aktsionärist, kes on sõitnud inimeste arvult Tallinnaga võrdväärsesse Omaha linna, et võtta osa Berkshire'i iga-aastasest aktsionäride koosolekust, mis toimus läinud laupäeval, 30. aprillil ja tõi kohale osalejaid 47 riigist.

Kui perekond Taylori jaoks tähendab iga-aastane koosolek vaid kolmetunnist autosõitu, siis Soomest pärit Matti Kestiläl ja tema pojal Svenil tuleb Buffetti ja tema partneri Charlie Mungeri tarkusest osa saamiseks ette võtta viie päeva pikkune reis ja kulutada kohaletulekuks tuhandeid eurosid.

«Me tulime siia, et õppida rohkem inimeste, äri, elu – kõige kohta,» räägib viimased kuus aastat Berkshire'i aktsionäride ridadesse kuulunud Sven, kelle sõnul on andnud Berkshire'i aktsionäride aastakoosolekud andnud suurepäraseid vestlused kõiksugu inimestega, alates Berkshire’i juhtidest kuni kaasaktsionärideni.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles