Ettevõtjad on rahulolematud riiklike üürikorterite plaaniga (5)

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Riigi sekkumine üüriturule paiskab segi eraettevõtjate investeerimisplaanid, arvab Pindi Kinnisvara partner Peep Sooman samal ajal, kui ettevõtlusminister Liisa Oviiri sõnul täidab riik aga olulist tühimikku üüriturul, mis ettevõtjatele huvi ei paku.

«Investorid vaatavad aastakümnete perspektiivis, eriti kui me räägime suurtest majade klastrite arendamisest, mida näiteks planeeritakse üürimajadeks teha. Investeerimisotsused on tehtud, raha on liigutatud, betooni hetkel valatakse, tehakse väga suuri investeeringuid, et üürinõudlust leevendada, ja ühel päeval hüppab riik kohale ja ütleb, et aga tegelikult me teeme ise ka 6000 korterit,» on Pindi Kinnisvara partner Peep Sooman ettevõtlusminister Liisa Oviiri veetava projekti suhtes kriitiline, vahendab Äripäev.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir peab sekkumist kinnisvarasektorisse õigustatuks, sest üürisektoris tegutsevad valdavalt üksikisikutest eraomanikud ning seda iseloomustab üle Eesti kaootiline pakkumine ja keskpärane kvaliteet. Ta tõi näiteks, et Soomes on eluruumide mahust riiklikult toetatud üüripindu enam kui 15 protsenti ja Rootsis 25 protsenti: «Oleme mitmes valdkonnas seadnud sihiks jõuda Põhjamaade tasemeni, on aeg seada kõrgemad eesmärgid ka eluaseme valdkonnas.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles