Hinnad langesid aastaga 0,8 protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2016. aasta aprillis võrreldes märtsiga 0,0 protsenti ja võrreldes eelmise aasta aprilliga -0,8 protsenti, teatas statistikaamet.

Kaubad olid 2015. aasta aprilliga võrreldes 1,2 protsenti odavamad ja teenuste hinnad jäid samale tasemele. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta aprilliga võrreldes langenud 2,8 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad jäänud samale tasemele.

2015. aasta aprilliga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim elektri, soojusenergia ja kütte 6,5 protsenti odavnemine, millest ligi kolmveerandi andis 11 protsenti odavnenud soojusenergia. Suuremat mõju indeksile avaldas veel 10 protsenti odavam mootorikütus, sealjuures odavnes bensiin 9,1 protsenti ja diislikütus 12,4 protsenti. Eelmise aasta aprilliga võrreldes on kütteõli kallinenud 25 protsenti ja suhkur 24 protsenti ning väherasvane piim ja või odavnenud 13 protsenti.

Märtsiga võrreldes oli aprillis tarbijahinnaindeksi suurimaks mõjutajaks bensiini 5 protsenti kallinemine. Suuremat mõju indeksile avaldas veel toidu 0,5 protsenti odavnemine, millest põhiosa andsid 1,3 protsenti odavnenud liha ja lihatooted ning 4,8 protsenti odavnenud juust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles