Elektrirongide piletid võivad oluliselt kallineda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Oktoobri keskpaigast Elektriraudteel aset leidvale piletihinna tõusule võib tuleval aastal tulla lisa, kui riik ei leia raha praegu eelarveprojektis seisva toetuse suurendamiseks.


15. oktoobrist lisandub elektrirongi ühe korra piletile üks kuni kaks krooni ja kuukaart kallineb kuni 50 krooni. Elektriraudtee juhatuse liikme Kuldar Väärsi sõnul tingis seda raudtee infrastruktuuri tasude kallinemine aasta algusest 55 protsendi võrra. Aasta lõpuks tähendab see ettevõttele 5,7 miljonit krooni lisakulu.

Kuid see pole veel kõik. Tuleva aasta eelarves on kärbitud riigi toetust Elektriraudteele praeguselt 72 miljonilt kroonilt 54 miljoni krooni peale. Kui see paika jääb, on sunnitud ettevõte tuleval aastal kas vähendama veomahtu või tõstma oluliselt piletihindu.

Väärsi sõnul on teema veel täna lahti ja pole täpselt teada, milline on riigi tellimus tulevaks aastaks ja selle finantseerimine ning mil määral on veel ruumi läbirääkimisteks. «Mahtu me mingil juhul vähendada ei soovi, sest reisijate arv on kasvamas,» lausus ta.

Keila ja Aegviidu liinile lisati üks kiirrong ja sellega saavad inimesed linna ligi kaks korda kiiremini kui autoga ning hommikusel tipptunnil ei jagu alati rongis kohtigi, teadis Väärsi rääkida. Rongi autole eelistama sunnib ka kõrge bensiinihind.

Väärsi sõnul Elektriraudteel muid tuluallikaid peale riigitoe ja piletihinna ei ole. «Kui riigipoolne toetus jääb praegu lubatu juurde, peame piletihindu tõstma ikka kümneid protsente,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles