Levada hooned võivad minna sundmüüki

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levstali tootmishooned
Levstali tootmishooned Foto: Ettevõtte koduleht

Kui pankrotistunud metalliärimehe Viktor Levada poeg Filipp Levada ei maksa endisele äripartnerile Aleksander Järvele mitmesaja tuhande eurost võlga, võivad tema Levstali kaubamärgi all tegutsevad tootmishooned sundmüüki minna.

Eile kell kolm astus Jõelähtme vallas Linnuka teel asuva kahe massiivse tootmishoone aia taha kohtutäituri abi Sergei Volf, et pääseda Levstali kaubamärgi all tegutseva metallitööstusettevõtte Loorent ruumidesse, vahendab Äripäev. Volfi lasi valvur sisse, aga võlausaldajat Aleksander Järvet ega ajakirjanikke mitte.

Mullu kirjutas Äripäev emotsioonidest kantud konfliktist, kus Filipp Levada ja advokaat Siim Roode väitsid, et nad viisid Jõelähtme vallas asunud metallitööstusettevõtte Catmet 2014. Aastal pankrotti, et taastada kontroll ettevõtte ja neid petnud Levada variisiku Vladislav Stradomski üle.

Äripäevale teadaolevalt pidas keskkriminaalpolitsei mullu ülekuulamiseks kinni Dinis Fomini ja Filipp Levada ning neile esitati kahtlustus võlgnikust ettevõtte maksevõime olulises vähendamise ja usalduse kuritarvitamises, mille tagajärjel vähenes ettevõte vara vähemalt 1,8 miljoni euro võrra.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles