Kruuda teeb kontsernisisese miljarditehingu

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

ASi Kalev tütarettevõte ostab suuraktsionär Oliver Kruuda firmalt AS Rubla 930 miljoni krooni eest ASi Tere, et koondada kogu piimandusvaldkond ühte ettevõttesse.


Kalevi tütarettevõte AS Kalev Paide Tootmine kirjutas täna alla aktsiate müügilepingu ASga Rubla, teatas

Kalev börsile

.

AS Kalev Paide Tootmine ostab kõik AS Tere aktsiad 929 miljoni krooni eest.

Ostuhind on määratud tuginedes sõltumatu audiitorfirma AS Deloitte Advisory poolt tehtud AS Tere õiglase väärtuse hinnangule.

Tehing vajab heakskiitu Kalevi aktsionäride üldkoosolekult, mis on kokku kutsutud 9. oktoobriks.

Aktsionäride koosoleku päevakorras on ka 625 miljoni kroonise laenu võtmine ASilt Rubla tähtajaga 7 aastat ning intressiga 0 protsenti. Samuti Põlva Piim Tootmine OÜ osaluse omandamise tehingu kinnitamine.

AS Tere omandamisega viiakse lõpuni AS Kalev piimandusvaldkonna tugevdamine ja restruktureerimine. AS Kalev enamusaktsionär AS Rubla koondab kogu piimandusvaldkonna tegevused ühte ettevõttesse.

Vastavalt Tallinna Väärtpaberibörsi poolt emitendile kehtestatud reeglitele tuleb eelnimetatud müügitehingut käsitleda tehinguna seotud osapoolega. Tegemist on kontsernisisese tehinguga, millega AS Kalev emaettevõtja AS Rubla müüb oma tütarettevõtja AS Tere aktsiad AS Kalev tütarettevõtjale AS Kalev Paide Tootmine.

AS Kalev Paide Tootmine, AS Rubla ning AS Kalev nõukogu ega juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud. Tehing on sooritatud turutingimustel.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles