Virtsu-Kuivastu liini hakkab lisalaevana teenindama Mercandia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtsu sadam
Virtsu sadam Foto: Stanislav Moshkov

Virtsu–Kuivastu liini hakkab suveperioodil kolmanda laevana teenindama Mercandia VIII, mis peaks enne käesoleva nädala lõppu Helsingborgist Eesti poole teele asuma.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk ütles, et Mercandia on Viire sõsarlaev ja hetkeseisuga saab laeva kasutada kuni augusti teise pooleni, kirjutab Saarte Hääl.

Rihvk märkis, et läbirääkimised kolmanda laeva saamiseks läksid raskelt. «Esiteks tegi lepingupartner niisugust tehingut esmakordselt. Lisaks said nad Eestist segaseid signaale,» lisas Rihvk. 

Laeva tuleb ilmselt veidi sättida siinsete vajaduste järgi, kuid põhimõtteliselt võiks see liini ka kohe teenindama hakata. Praegu on laeval suur kaupluseosa, mis tuleb ilmselt asendada istekohtade pinnaga, rääkis Rihvk.

Valitsus eraldas eelmisel nädalal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile lisarahastuse, et katta suursaartega parvlaevaühenduse mahtude suurendamise kulud, mis on tingitud reisijateveo nõudluse suurenemisest ja vajadusest tuua kummalegi liinile lisalaev.

Lisalaevade tellimise rahaline kulu riigile on 920 000 eurot Saaremaa liinile ja 144 000 Hiiumaa liinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles