Airest hakkaks saartele sõitma 33-kohalise lennukiga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airesti lennuk
Airesti lennuk Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Üks kolmest lennufirmast, kes soovib Aviesi järel võtta Tallinna ja saarte vahelise lennuühenduse üle, Airest plaanib lennureise tegema hakata FLYEST lennukiga SAAB 340.

Kuigi ettevõtte teatel ei olnud neil plaanis hankel osaleda, sest vastavalt tingimustele ootas ministeerium pakkumisi 19-kohalise lennukiga ja ainsaks hindamiskriteeriumiks oli märgitud hind, otsustas Airest lõpuks siiski teha pakkumise 33-kohalise SAAB 340ga, vahendab Saarte Hääl.

«Isegi kui hind on väiksema istekohtade arvuga lennukiga võrreldes natuke kallim, tõstaks see saartevahelise lennuliikluse potentsiaali ja kvaliteeti,» ütles Airesti juhataja Jaanus Ojamets. 

Airest on Eesti erakapitalil põhinev lennuettevõte, mis asutati 2002. aasta jaanuaris ja opereerib praegu kaheksa SAAB 340ga. Ettevõtte 2015. aasta käive oli ligikaudu 8,5 miljonit eurot ja kasum majandustegevusest üle 800 000 euro ning riigiabi Airest varem saanud ei ole.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles