Kohus kuulutas välja populaarse spaa omanikufirma pankroti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meresuu spaa ja hotell
Meresuu spaa ja hotell Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Viru maakohus kuulutas kolmapäeval välja Narva-Jõesuus asuva Meresuu spaahotelli omanikfirma Egeria Kinnisvara pankroti; võlanõuded ulatuvad 17 miljoni euroni.

Ettevõtte pankrotihalduri Martin Kruppi sõnul on võlausaldajate nõuded ettevõtte vastu suurusjärgus 16-17 miljonit eurot ning varade maht jääb kindlasti nõuetele oluliselt alla. Konservatiivsetel hinnangutel on ettevõttele kuuluvate varade väärtuseks umbes 7 miljonit eurot.

«Spaahotell jätkab esialgu kindlasti tegevust kuni 25. mail kogunev võlausaldajate koosolek otsustab, kas äritegevusega jätkata või mitte,» ütles Krupp BNS-ile.

Pankrotiprotsessile eelnenud saneerimismenetlus Kruppi sõnul lahenduseni ei jõudnud, kuivõrd võlausaldajad ei kiitnud saneerimisplaani heaks. Suurimaks võlausaldajaks on Svenska Handelsbanken AB Eesti filiaal.

Ida-Virumaale Narva-Jõesuusse endisesse Kreenholmi puhkebaasi rajatud Meresuu spaahotell avati 2008. aastal. Majutusasutuses on 11 korrust 109 toaga ning selle ehitus läks toona maksma ligikaudu 16 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles