Leedu Raudtee juht arvustas Rail Balticu ühisfirma tegevust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stasys Dailydka
Stasys Dailydka Foto: 15min/Scanpix

Leedu Raudtee tegevjuht Stasys Dailydka ütles, et Rail Balticu projekti edendamiseks loodud Balti riikide ühisfirma RB Rail on kujunenud projektile rohkem takistuseks kui abiks.

Tema sõnul peaks Rail Balticu Euroopa koordinaator Catherine Trautmann aitama riikidel kokkuleppele jõuda, mitte nende tegevust kritiseerima. Trautmann ütles hiljuti uudisteportaalile 15min.lt, et Balti riigid võivad Rail Balticu toetusest ilma jääda.

Dailydka ütles, et ei tea, millest Trautmanni kriitika tingitud on, ja lisas, et tema ülesanne peaks olema poolakate, lätlaste, leedulaste ja eestlaste ühisprojekti kiiremini edasi viia ja probleeme lahendada. Ta väitis, et ka RB Raili tegevjuht Baiba Rubesa ei tegutse kolme Balti riigi huvides.

«On raske öelda, keda ta esindab. Seetõttu on ühisfirma kujunenud komistuskiviks, mitte koordineeritud tegevuse kiirendamiseks,» lisas Dailydka. Leedu Raudtee juht leiab, et selle probleemi peavad lahendama poliitikud.

Dailydka väitel püüavad Eesti ja Läti blokeerida Kaunase ja Poola piiri vahelisel raudteelõigul 75 miljonit eurot maksva signalisatsiooni paigaldamist. Nõutakse uut uuringut, ehkki Leedul on see juba tehtud.

Tema sõnul mõtlevad Eesti ja Läti, et Leedu saab selle Rail Balticu lõigu ehitamisega vähemalt kümneks aastaks konkurentsieelise, ja püüavad seetõttu seda takistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles