Tallinna Sadam otsib võimalusi Muuga söeterminali taaskäivitamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadama söeterminal.
Muuga sadama söeterminal. Foto: Peeter Langovits

AS Tallinna Sadam otsib üle nelja aasta tühjana seisnud Muuga söeterminalile jätkuvalt rakendust ja peab läbirääkimisi kauba ladustamiseks.

Kuigi sarnaselt teiste energiakandijate ja toorainetega on kivisöe hind praegu väga madal, otsib Tallinna Sadam võimalusi söeterminali taaskäivitamiseks, ütles sadama kommunikatsioonijuht Sirle Arro BNSile.

Arro sõnul on terminali käivitamine keeruline ja pigem liigutakse nii Eestis kui mujal rohkem taastuvate energiakandjate poole, mistõttu söeterminali osatähtsus pikas perspektiivis sadama jaoks langeb.

«Samas on see üks Läänemere ääres paiknev moodsaim terminal. Aga konkreetsetest tulemustest ja võimalikust taaskäivitamisest on veel vara rääkida,» lisas Arro.

Tallinna Sadamale kuuluva söe ümberlaadimisterminali operaator on Coal Terminal AS, mis kuulub valdusfirma Charboun Invest kaudu kahele Küprose ja ühele Gibraltari ettevõttele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles