Briti keskpank valmistub Brexitiks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääme või väljume, selles on küsimus.
Jääme või väljume, selles on küsimus. Foto: catholicherald.co.uk

Bank of Englandis käib vilgas varuplaanide vorpimine puhuks, kui britid otsustavad Euroopa Liidust lahkuda. Eri osakondade töötajad on valmis vaigistama mistahes torme.

23. juunil toimuva rahvahääletuse künnisel korraldab keskpank täiendavaid naelsterlingi oksjoneid – tagamaks, et pangandussüsteemis on piisavalt raha toimimiseks potentsiaalselt kaootilisel hetkel.

Praeguse seisuga on erakorralised oksjonid kirjas 14., 21. ja 28. juuniks, kirjutab Financial Times.

Pankade täitmine rahaga ei pruugi vältida olukorda, kus Briti majapidamised ja ettevõtted «väljuvad» Brexiti kiiluvees järsult odavnevast naelast.

Selleks puhuks valmistub keskpank pakkuma pankadele kiirkorras välisvaluuta laenamise liine teiste keskpankade kaudu.

Eile läks lahkujate leer Suurbritannias juhtima, kirjutab Bloomberg Business. ICM/Sun küsitluse valguses soovib 46 protsenti valijatest euroliidust eralduda, 43 protsenti jääks edasi ning 11 protsenti ei oska vastata.

Veel selgus, et USA presidendi Barack Obama hoiatus Suurbritannia Brexiti korral «järjekorra lõppu» jätta britte eriti ei kõigutanud. 78 protsenti vastanutest väitis, et Obama kommentaarid nende otsust ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles