Graafik: Tallinna linnajuhid on tublisti palka juurde saanud (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar ja linnasekretär Toomas Sepp
Linnapea Edgar Savisaar ja linnasekretär Toomas Sepp Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnajuhtide palgad on aastaga tublisti kasvanud. Kõige suuremat palka makstakse linnasekretär Toomas Sepale, kelle palk tõusis üle 600 euro.

Rahandusministeeriumi läinud nädala lõpus avalikustatud andmeist selgub, et kohalike omavalitsuste ametnike ja linnajuhtide palgatabelit veab Tallinna raad. See on ühtlasi üks vähestest linnavalitsustest, kes on saanud mullu lubada endale palgatõusu.

Kõige suurem palgahüpe puudutas praegu ametist kõrvaldatud linnapead Edgar Savisaart, kelle tasu oleks tööl viibimise korral olnud tänavu 5200 eurot. Palgatõus tuleneb linnavolikogu määrusest, mis võrdsustas linnapea ja linnavolikogu esimehe palga ministri palgaga, abilinnapeade palga aga riigikogu lihtliikme omaga. Ühes sellega tõusis ka kuue abilinnapea töötasu 776 euro võrra, 4220 eurole.

Tallinna linnasekretär Toomas Sepp selgitas, et pealinna ülejäänud tippametnike palgatõusu taga on volikogu mullu suvel langetatud  otsus kaotada autokompensatsiooni ja lisada see palgale.

See kergitas kohe linnasekretäri, linnakantselei juhi, seitsme direktori, 13 linnaameti juhi, kaheksa linnaosavanema, volikogu kantselei töötajate ja mõnede asetäitjate palka 580 euro võrra. Varem saadi see summa kätte lisatasuna, nüüd on see palga sees. «See tähendab, et reaalset sissetuleku tõusu seetõttu ei tekkinud,» väitis Sepp.

*0 tähistab tabelis seda, et inimest ei ole märgitud aastal ametis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles