Seeder: teravili läheb kallimaks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravilja hind maailmaturul on sel aastal märgatavalt tõusnud.
Teravilja hind maailmaturul on sel aastal märgatavalt tõusnud. Foto: SCANPIX

Põllumajandusminister Helir Valdor Seeder ütles Kuku raadio hommikuprogrammile antud intervjuus, et teravili läheb maailmaturul kallimaks.


Eelmine aasta oli mitmes maailma piirkonnas viljakasvatuse seisukohalt ikalduse aasta ja vilja väljaviimist on piiratud mitte ainult Venemaal, vaid ka Kasahstanis ja Ukrainas, vahendasid Kuku raadio uudised ministri sõnu.

Üheks teravilja hinna tõusu põhjuseks on olnud ilm, märkis Seeder. Pikemas perspektiivis on tema sõnul aga probleemiks eelkõige hindade kõikumine ja ebastabiilsus turgudel.

«Kui uus aasta on hea, siis hakkavad hinnad langema. Kui peaks järgnema teine ikalduse aasta, ei ole kahtlustki, et hinnad jäävad kõrgeks,» lausus minister.

Kui palju tõuseb Eestis leiva ja saia hind järgmise poole aasta jooksul, seda ei soovinud Seeder ennustada. Samas lisas ta, et järsku hinnatõusu küll tulla ei tohiks. Möödunud aastal teravilja hinnad juba kahekordistusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles