Yahoo müüki tüürinud juhi töötasuks oli mullu 36 miljonit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marissa Mayer on endiselt enim teeniv naistippjuht.
Marissa Mayer on endiselt enim teeniv naistippjuht. Foto: Reuters / Scanpix

Internetifirma Yahoo! tegevjuht Marissa Mayer sai eelmisel aastal palga ja muude kompensatsioonide summana ettevõttelt 36 miljonit dollarit, kirjutab Wall Street Journal.

Mayeri põhipalgaks oli mullu miljon dollarit, suurima osa kogu töötasust moodustasid aga aktsiaoptsioonid, mida 2015. aastal määrati talle 20 miljoni dollari väärtuses.

Alates 2012. aasta juulist Yahoo!´d juhtiv Mayer ei ole suutnud ettevõtet pikaaegsest kriisist välja tuua. Suurfirma ei ole suutnud internetireklaamiturul võistelda Alphabeti Google´i ning sotsiaalvõrgustik Facebookiga.

Yahoo! pani hiljuti oksjonile oma tuumikärid, kuhu kuuluvad ka otsingumootor, meili- ja uudisteleheküljed. Erinevate allikate andmetel on oma pakkumised teinud tehnoloogiaettevõtted Verizon ning Microsoft, samuti Briti päevalehe Daily Maili omanik.

Juhul kui Mayer peaks oma töökoha ettevõtte müügi järgselt kaotama, peaks ta saama lahkumishüvitusena rahas ja muude kompensatsioonidena pea 55 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles