Saue valda kerkib luksuslik vabrik (3)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: unsplash.com

Karl Storz on Euroopa suurim endoskoope tootev pereettevõte, mis on turul tegutsenud 70 aastat. Eestis asuv allüksus pakub tööd 160 inimesele, kes sügisest kolivad Mustamäelt üle kolm korda suuremasse, ligi 10 000-ruutmeetrisesse moodsasse tehasesse. 

Saue vallaleht Koduvald kirjutab kerkivast tehasest, mille iga ehitusdetail toetab ettevõtte nõudmisi ja väärtusi. Siseseinad näiteks tulevad klaasist, et tekiks kujundlik vaatekoridor, mis lubaks kõigil töötajatel omada ülevaadet tehases toimuvast. 

«Oleme muutmas seda eestlaslikku harjumust olla oma privaatsuses selg seina poole – füüsiline töökeskkond peab peegeldama avatust nii otseses mõttes kui ka kujundlikult,» selgitab Karl Storzi Eesti haru juht Tõnis Pilvisto Koduvallale.

Kontorirahvas peab näiteks oma laua juurde pääsemiseks liikuma samuti läbi tootmisruumide, seda eelkõige selleks, et nad ei unustaks ettevõtte põhitegevust, milleks on tootmine. 

Koosolekuruumid on tehtud võimalikult väikeseks ja varustatud ebamugavate toolidega, et koosolekud liiga pikaks ei veniks. See-eest on töötajate puhkeruum kõige avarama vaate ja suurema klaasipinnaga. Ruum on päeva- ja päiksevalguserohke, ruumikas ning vaatega kaugusesse suunduvale teesiilule, et ikka anda perspektiivi ja sihte. 

Tehasesse kolimine algab suvekuudel ning täiskohal tööle asutakse seal sügisest. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles