Rakvere katsetab sealiha eksporti Uus-Meremaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soorm, AS HKSCAN ESTONIA juhatuse esimees.

ELMO RIIG/SAKALA
Teet Soorm, AS HKSCAN ESTONIA juhatuse esimees. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Rakvere lihakombinaat saadab sel nädalal Uus-Meremaale merekonteineri külmutatud sealihaga. Sobivuse korral võib see avada Rakverele täiesti uue ekspordituru.

«Sel nädalal saatsime Rakvere lihakombinaadist Uus-Meremaa poole teele merekonteineri 24 tonni külmutatud sealihatükkidega ning kahe kuu pärast, mil konteiner kohale jõuab, saame juba vastuse, kas alustame pikemat koostööd ning avame enda jaoks Uus-Meremaa ekspordituru,» ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm pressiteates.

 Ta ütles, et teatavasti asub Uus-Meremaa teisel pool maakera ning seetõttu on seal meile vastupidised aastaajad.

«See loob meile lisavõimalusi erinevate tükkide müügiks ka sel ajal, kui meil endal näiteks talvisel ajal mõnedele tükkidele nõudlus puudub. Saaksime need siis ladustamise asemel Uus-Meremaale müüa. Tulevikus annab see koostöö meile lisavõimalusi laiendada ka teiste sealihatükkide müüki ning vastavalt Uus-Meremaa lihalõikusskeemidele pakkuda neile vastavaid tooteid,» selgitas Soorm.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles