Multimiljardär müüs kõik Apple’i aktsiad ära

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Icahn (vasakul) ja Tim Cook (paremal)
Carl Icahn (vasakul) ja Tim Cook (paremal) Foto: SCANPIX

Multimiljardärist aktivistinvestor Carl Icahn ütles eile telekanalis CNBC, et on müünud kõik Appe’i aktsiad.

„Meil pole enam positsioone CNBC-s,“ ütles Icahn saates „Power Lunch“ ehkki lisas, et ettevõtte tegevjuht Tim Cook teeb head tööd ning tõi aktsiamüügi põhjuseks ettevõtte olukorra Hiinas.

„Ma olen veidi, ja võib olla rohkem kui veidi, mures Hiina hoiaku pärast,“ selgitas investor ning lisas, et Hiina valitsus võib teha Apple’ile müügi seal väga keeruliseks. Ta lubas, et juhul kui olukord Hiinas stabiliseerub, ostab ta aktsiad tagasi.

Icahn omas veidi vähem kui üks protsent Apple’i aktsiatest, kuid tuntud aktivistinvestorina omas ettevõttele ja selle juhile Tim Cookile suurt mõju. Just peamiselt tänu Icahn’ile on Apple suurendanud oma aktsiate tagasiostuprogrammi mahtu.

Icahni sõnul teenis ta Apple’i aktsiatega kaks miljardit dollarit kasumit ning kinnitas, et ta helistas ka Cookile, et on positsioonidest loobunud.

Apple’i aktsia hind kukkus eile kolm protsenti 94,81 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles