Valitsus maksab Ida-Virumaale töökohtade loomisel toetusena poole töötasust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevurid Estonia kaevanduses.
Kaevurid Estonia kaevanduses. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks määruse, millega kehtestatakse töökoha loomise toetus. Toetust makstakse Ida-Virumaale vähemalt 20 töökoha loomisel, 12 kuu jooksul ja 50 protsendi ulatuses töötasust.

Toetuse maksmise eesmärk on soodustada töökohtade loomist Ida-Viru maakonda, kus on kõrgeim tööpuudus Eestis, teatas valitsuse pressibüroo. Veebruari lõpus oli Eesti keskmine registreeritud töötuse määr 5,1 ja Ida-Virumaal 11,9 protsenti. Märtsis vähenes töötus enamikus Eesti maakondades, kuid Ida-Virumaal tõusis 12,4 protsendini.

Valitsuse otsusel makstakse toetust tööandjale, kes võtab Ida-Viru maakonnas tööle ühe kuu jooksul vähemalt 20 töötut. Pärast selle nõude täitmist võib tööandja saada toetust iga täiendavalt tööle võetud töötu eest. Tööle võetav inimene peab olema Ida-Viru maakonna töötu, kes on olnud ilma alalise töökohata viimased kuus kuud. 

Töökoha loomise toetuse suurus on 50 protsenti töötaja töötasust. Toetuse ülempiir on kahekordne töötasu alammäär ja seda makstakse 12 kuu jooksul. Kahekordne töötasu tänavune alammäär on tunnitasu puhul 5,08 eurot ja kuutasu puhul 860 eurot ning tuleval aastal vastavalt 5,56 ja 940 eurot.

Kui töötu võetakse tööle lühemaks ajaks kui 12 kuud, aga vähemalt kuueks kuuks, makstakse toetust poole tööaja eest.

Kummalgi juhul ei maksta toetust kauem kui 2017. aasta lõpuni, teatas pressibüroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles