Sanofi tegi eesnäärmevähi ravimi tootjale hiigelpakkumise

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanofi vaktsiinitehas Prantsusmaal.
Sanofi vaktsiinitehas Prantsusmaal. Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Prantsuse ravimifirma Sanofi tegi 9,3 miljardi USA dollari suuruse ülevõtupakkumise USA vähiravimite arendajale Medivation. See on aga ilmselt alles hinnasõja avapauk, sest väidetavalt kaaluvad Medivationi ostu ka teised ravimihiiud.

Märtsi lõpus alanud Medivationi ülevõtukuulujutud on ettevõtte aktsia hinna tõstnud Nasdaqi börsil 52 dollari lähedale. Sanofi pakutav hind 52,5 dollarit aktsia eest on firma teatel 50 protsenti kõrgem kuulujutueelse kahe kuu kaalutud hinnakeskmisest.

Ühtlasi avaldas Sanofi, et Medivationi juhtkond ei tahtnud aprillis prantslastega kohtuda ja ülevõtupakkumist arutada, vahendas Bloomberg.

Sanofi tegevjuhi Olivier Brandicourt'i sõnul pakutakse Medivationi aktsiate eest märkimisväärset preemiat, sestap ei saa ta aru, miks pakkumise kirjale viivitusega vastati ja miks seda arutama ei nõustutud.

Medivation toodab eesnäärmevähi raviks kasutatavat ravimit Xtandi, samuti on ettevõttel mitu eri arendusjärgus ravimikandidaati.

Analüütikute hinnangul on Medivationi ostust huvitatud ka Roche, AstraZeneca, Amgen ja Gilead Sciences, seega on Sanofi pakkumine tõenäoliselt alles suure ülepakkumise algus. Näiteks AstraZeneca on teadete kohaselt valmis kaaluma kümne miljardi dollari suurust pakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles