Purga: Aastahiti galale ei tule publikut muutunud olude tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga
Heidy Purga Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Publik ei pääse tänatoimuvale Raadio 2 Aastahiti galale erandkorras, sest raadiojaam ei leidnud sobivat toetajat ja tänavuses toimumispaigas – Eesti Raadio 1. stuudios - pole publikule ruumi.

Rahvusringhäälingu raadioprogrammi Raadio 2 Aastahitt on Eesti suurim muusikaküstlus, kus raadiojaama kuulajad valivad oma lemmiklood eelmise aasta poplugude seast. Kõige popim eesti ja välismaa lugu saabki Aastahitiks.

Nauditavaks meediasündmuseks on muutnud ürituse otseülekanded ETV-s rahvarikastest toimumiskohtadest, kus muusikasõbrad on saanud vahetult oma lemmikute esinemistele kaasa elada.

Aastahiti peakorraldaja Heidy Purga, kes on ka Raadio 2 juht, ei pea siiski publiku puudumist selliseks teguriks, mis muudaks 17. korda toimuva ja nii suurte traditsioonidega ürituse formaati.

«Sel aastal on see olude sunnil niimoodi läinud mingis mõttes. Saateformaat on ikka sama. Aastahitt on Eesti suurim muusikaküsitlus,» ütleb Purga.

Purga sõnul on Aastahitist rääkides oluline eristada küsitlusel põhinevat saadet ning auhinnagalat kui sündmust.

«Muusikasõbrad sellega seoses ju ei kaota eriti midagi. Sel aastal jah tõesti koha peale ei saa tulla, aga meie eesmärk on ikkagi see, et seda saadet saaks vaadata üle Eesti. Telerist ja veebist on see kättesaadav,» märgib Purga.

«Kuidas on järgmine aasta, seda ma hetkel öelda ei oska. Loodetavasti [toimub gala – T.L.] jälle publikuga,» ütleb Purga. Tema sõnul on eelarve seadnud raadiojaamale tänavu piirangud. Varasematel aastatel on Raadio 2 kasutanud koostööpartnerite abi ürituse toimumiskohtade osas.

Näiteks eelmisel aastal toimus gala Eesti Raudtee veduridepoos ja paar aastat tagasi Tallinna ööklubis Von Überblingen.

«Varasematel aastatel on olnud sellised koostööpartnerid, kelle abiga oleme saanud nii suuri [üritusi – T.L.] korraldada, Raadio 2 üksi ei veaks välja niivõrd mastaapset üritust ilma abikäeta,» ütles Purga.

Heidy Purga, kas võib aru saada, et oluline osa gala formaadimuutuses on majanduslikel põhjustel ja varem on Raadio 2 kasutanud sponsorite abi?

Mitte sponsorite abi selles mõttes, vaid meile on vastu tuldud lihtsalt selle toimumispaiga poolt, kus me oleme seda üritust korraldanud.

Näiteks Überblingen, rongidepoo?

Need kohad on andnud meile oma ruumid kõige juurde kuuluvaga. Kordan veelkord: see ei tähenda formaadimuutust. Saade on ikkagi nagu saade, kui me räägime sündmusest, siis see on sel aastal teistmoodi. Siin on palju teisiti, saate kontseptsioon on seotud toimumiskohaga, sealt edasi hakkab kõik hargnema.

Kas järgmistel aastatel üritab Raadio 2 naasta publikuga gala juurde?

Ma loodan et see nii läheb.

 

Otseülekanne auhinnagalalt ETVs ja Raadio 2s algab täna õhtul kell 21.40. Üritust juhib näitleja Mait Malmsten ja see on pühendatud eesti levimuusika algusaegadele,  mis põhjendab ka retrolikku kohavalikut. Veebis näeb galat aadressil http://www.etv.ee/otse.

Raadio 2 eetris alustasid saatejuhid Koit Raudsepp ja Erik Morna kogu enim hääli saanud lugude ettemängimist kell kaks.

Aastahitiks 2009 valisid raadiokuulajad eesti lugudest Koit Toome «Kaugele siit» ja väismaa lugudest Edward Maya «Stereo Love».

ETV kordab saadet pühapäeval kell 11.15

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles