Nordea juht: teen kõik, et inimeste usaldust tagasi võita

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea juht Casper von Koskull
Nordea juht Casper von Koskull Foto: SCANPIX

Nordea juht Casper von Koskull lubas, et teeb «kõik mis võimalik», et võita tagasi klientide, poliitikute ja aktsionäride usaldus, mis kaotati Panama paberite skandaali tõttu.

Koskulli sõnul suhtlevad nad klientidega ja peale mõningate erandite pole suurt klientide väljavoolu toimunud, kirjutab Bloomberg.

Ta ütles, et Nordea on Rootsi finantsinspektsiooni võimalikeks sanktsioonideks valmistunud. Otsus inspektsioonist võib tulla juba juunis. Vastavalt otsusest tuleb Nordeal Koskulli hinnangul tõenäoliselt muuta oma poliitikaid või isegi mõnd tegevuse osa.

Põhjamaade pangakontsern Nordea võib saada seoses Panamas ilmsiks tulnud paljastustega trahvi viis-kuus miljardit Rootsi krooni (539-647 miljonit eurot), sest firmal on rikkumisi ka varasemast ajast, ütles Rootsi finantsinspektsiooni (FI) esindaja Christer Furustedt Panama paberite skandaali esimestel päevadel aprilli alguses.

2010. aastal kritiseeris FI Nordeat ebapiisava aruandluse ja rahapesu vältimise meetmete eest, kirjutab Kauppalehti.

2013. aasta kevadel sai pank 30 miljonit krooni trahvi, kuna pangas leiti suuri puudujääke rahapesu tõrjumisel. 2015. aasta kevadel sai pank samal põhjusel 50 miljonit trahvi. Samal aastal paljastas Seura, et Nordeal on 30 aastat olnud filiaal Caymani saartel. See teenindas Põhjamaade firmasid ja nende tütarfirmasid Põhja-Ameerikas.

Panama materjalide kohaselt on Nordea Luksemburgi tütarfirma loonud aastail 2004-2014 klientidele ligi 400 maksuparadiisifirmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles