Sester: valitsus jõudis riigieelarve strateegia osas üksmeelele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Tauno Tõhk / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Rahandusminister Sven Sesteri sõnul on valitsuse liikmed saavutanud järgmise kolme aasta riigieelarve strateegia (RES) osas poliitilise kokkuleppe.

«Tehtud! Poliitiline kokkulepe on kinnitatud! Eesmärgiks majanduse elavdamine ja riigi konkurentsivōime tōstmine,» kirjutas Sester sotsiaalmeedias, vahendas BNS.

Valitsuse ministrid jätkasid teisipäeval alustatud riigi eelarvestrateegia (RES) arutelu ka kolmapäeval. «Kuna eilsel nõupidamisel kõigis asjades lõplikku kokkulepet ei sündinud, kogunevad valitsuse ministrid kolmapäeval uuesti riigi eelarvestrateegiat arutama,» ütles rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Ott Heinapuu BNS-ile.

Teisipäeval kogunes valitsus kell 13 arutama tulevate aastate riigieelarveid. Kell 1 ööl vastu kolmapäev teatas peaminister Taavi Rõivas sotsiaalmeedia vahendusel, et istung lõppes. «Valitsus jätkas täna 2017-2020 aastate riigieelarve strateegia arutelu, istung kestis ligi 12 tundi. Oleme lõpusirgel,» ütles Rõivas.

Valitsus on varasemalt heaks kiitnud eelarvestrateegia 2017–2020 eelarvepositsiooni eesmärgid, mille kohaselt planeeritakse järgmiseks aastaks valitsussektori eelarve struktuurset ülejääki 0,2 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP) ning järgnevatel aastatel eelarvetasakaalu.

Riigi eelarvestrateegia peab valmima aprilli lõpuks. Selles kajastuvad valitsuse prioriteetsed tegevussuunad ja nende rahastamine järgmiseks neljaks aastaks. Valitsuse prioriteedid on Eesti julgeoleku tugevdamine, majanduskasvu edendamine, vähekindlustatud inimeste toetamine ja riigi valitsemise ning kohaliku halduse reformi läbiviimine.

Riigi eelarvestrateegia alusel jätkavad ministeeriumid 2017. aasta riigieelarve eelnõu koostamist, mida valitsus arutab kabinetinõupidamistel sügisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles