Äsja Eestis esinenud miljardär määras tuhandetele alluvatele hiigelpreemia

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA jogurtibrändi Chobani asutaja ja tegevjuht Hamdi Ulukaya
USA jogurtibrändi Chobani asutaja ja tegevjuht Hamdi Ulukaya Foto: SCANPIX

Aprillis Tallinn Music Weeki foorumist Creativity For Change osa võtnud USA jogurtibrändi Chobani asutaja ja tegevjuht Hamdi Ulukaya otsustas annetada töötajaskonnale 10 protsenti kogu ettevõtte aktsiatest.

Aktsiapakk läks jagamisele umbes 2000 täiskohaga töötaja vahel, kirjutab New York Times.

Erakätes ettevõtte koguväärtuseks hinnati kaks aastat tagasi kolm kuni viis miljardit dollarit, seega peaks iga töötaja saadud keskmise osaluse suurus jääma teoreetiliselt 150 000-250 000 dollari vahele. Kuna aktsiaid jagati vastavalt staažikusele ja tööpanusele, võiks New York Timesi andmetel mõnest töötajast saada tulevikus võimaliku aktsiamüügiga ka miljonär.

Aktsiate rahaks tegemiseni on ilmselt veel aega, kuna jogurtifirma ei soovi niipea börsile minna ega end mõnele suurfirmale maha müüa. Hiljuti keelduti näiteks PepsiCo ülevõtupakkumisest.

Ettevõtte asutaja Hamdi Ulukaya, kelle varanduse väärtuseks hindas Forbes hiljuti 1,82 miljardit dollarit, on tuntud heategevusele annetaja ning filantroop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles