Nokia ostab 170 miljoniga mobiilse tervishoiufirma Withings

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nokia teatas teisipäeval plaanist osta 170 miljoni euro eest kantava tehnoloogiaga tegelev Prantsuse firma Withings. Tehing annab märku Soome telekommunikatsioonifirma naasmisest tarbijaturule digitaalse tervise tehnoloogiaga, vahendab CNBC.

Nokia tehnoloogiadivisjoni presidendi Ramzi Haidamusi sõnul on digitaalne tervisetehnoloogia võtmetähtsusega. «See sobitub firma strateegiaga, mitte ainult nn asjade interneti (internet of things) valdkonnas, vaid ka laiemalt inimeste suunamises tervisliku ja õnnelikuma elustiili poole,» ütles ta CNBC-le.

Haidamus lisas, et Withingsi ost võimaldab Nokial sellele turule sisenemist kiirendada. 

Tehing sünnib kaks aastat pärast seda, kui Nokia müüs oma mobiiltelefonide divisjoni Microsoftile ning taandus tarbijaturult.  Sellest ajast peale on Nokia keskendunud võrguäri arendamisele, mis toob ka lõviosa kasumist. 

Withingsi toodete skaala ulatub aktiivsust mõõtvatest nutikelladest kuni kodu videovalve seadmeteni. See liigutab Nokia tagasi tarbijaturule.

Withingsi tegevjuht Cedric Hutchings jätkab tööd Nokias. 

Nokia Technologiesi presidendi Ramzi Haidamuse sõnul on firmal kaks meeskonda – üks Silicon Valleys ja üks Soomes. Nokia tunneb huvi ka Withingsi seadmete mainekujundusstrateegia vastu; Haidamus ei välista Soome firma nime sattumist seadmetele.

Withingsi digitaalse tervise seadmed pole aga ainuke samm Nokialt uutes suundades. Firma panustas hiljuti 60 000 dollarit virtuaalse kaamera OZO arendamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles