Katkust räsitud lautadesse sead reeglina tagasi ei jõua

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubi Farmid OÜ peremees Rain Puhk oma Puurmani vallas asuva sigala värava juures eelmise aasta augusti lõpus, pärast seda, kui Aafrika katku tõttu hukati seal 9000 siga. Nüüd jätkab ta samas kohas seakasvatusega  Käro Agro OÜ nime all.
Kaubi Farmid OÜ peremees Rain Puhk oma Puurmani vallas asuva sigala värava juures eelmise aasta augusti lõpus, pärast seda, kui Aafrika katku tõttu hukati seal 9000 siga. Nüüd jätkab ta samas kohas seakasvatusega Käro Agro OÜ nime all. Foto: Margus Ansu

Mullu tegevuse lõpetanud seakasvatajate hulgas on vaid kaks suuremat tegijat, kes on Aafrika seakatku tõttu suletud lautadesse taas sead viinud. Üks neist on endise Puurmani suurfarmi omanik Rain Puhk.

«Eesti põllumajandus on kriisis ja tundub hullumeelne, et keegi veel sellega tegeleb,» tunnistab nüüdseks Käro Agro OÜ nime alla tegutsev Rain Puhk, kes sattus üldsuse tähelepanu alla möödunud aasta augustis, kui toidu- ja veterinaaramet likvideeris Aafrika sigade katku nakkuse avastamise järel tema ettevõttele Kaubi Farmid OÜ Jõgevamaal Puurmanis kuulunud 9000 seaga suurfarmi.

Puhk on veendunud, et põllumehed on Eesti patrioodid ja annavad endast kõik, et siinne põllumajandus raskete aegade kiuste püsima jääks. Ise on ta näiteks üks neist, kes hoolimata sellest, et katk eelmisel aastal tema loomad tappis, on otsustanud seakasvatusega ikkagi jätkata. «Meie seakasvatus on väike. Plaanid on suuremad, kuid ette ei tahaks plaanidest rääkida,» sõnab farmer napisõnaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles