Eesti saab kolmanda pakiautomaatide võrgustiku (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni pakiautomaatide tehas Viljandis
Cleveroni pakiautomaatide tehas Viljandis Foto: Marko Saarm / Sakala

Pakiautomaatide tootja Cleveron AS loob tütarfirma Collect.Net, mis rajab Eestisse Itella ja Omniva kõrval kolmanda pakiautomaatide võrgustiku ja avab esimeses järgus üle Eesti 10 pakiautomaati.

Cleveroni kavandatav pakiautomaatide võrgustik Collect.Net erineks ettevõtte sõnul konkurentidest selle poolest, et neil on enda poolt väljatöötatud pakiautomaat PackRobot, millel on 1,2 ruutmeetrine ekraan, kus firmad saavad end reklaamida, ütles Cleveron kirjas Tallinna linnavalitsusele.

Teise suure erinevusena toob Cleveron välja selle, et et nende pakiautomaatide võrk on vabavõrk ehk kõigile soovijatele kasutamiseks avatud. «Vabavõrku saavad kasutada kõik, ilma selleta, et meie konkurentsi lõhuks. Meie veoteenust ei paku, ainult paki üleandmispunkti,» märkis ettevõte.

«Lisaks avame turu kõiksugustele uutele lahendustele, mida täna ei oska ehk ettegi näha. Võib-olla leiab kohalik kingsepp, et on igati odavam kasutada katkiste kingade üleandmiseks meie võrku ning mitte maksta kõrget rendikulu kaubandusettevõttes pinna rentimiseks. Taolisi teenuseid on võimalik meie infrastruktuurile üles ehitada väga erinevaid,» teatas Cleveron.

Ettevõtte sõnul hakkab tütarfirma Collect.Net raha pakikoha rendi eest küsima ööpäevas, mistõttu puuduvad püsikulud ja kulud on vaid juhul, kui reaalselt mingi liikumine teenuse ja tootepakkuja poolt aset leidis.

Collect.Net kavatseb esimeses järgus üle Eesti avada 10 automaati, millest viis asub Tallinnas, kaks Tartus, üks Pärnus, üks Rakveres ja üks Viljandis.

Küsimusele, kui suure investeeringuga on tegemist ja kuna plaanitakse automaatide võrgustik täpsemalt avada, ei soovinud Cleveroni asutaja ja juhatuse esimees Arno Kütt vastata.

Lisaks sai Cleveron eelmise aasta septembrist USA firmalt Bell & Howell tellimuse 15 000 pakiroboti valmistamiseks, tehingu hind ulatub sadadesse miljonitesse eurodesse.

Eestis valmistab Cleveron pakiautomaate Smartpostile, lisaks tegutsetakse Põhjamaades. 2014. aastal kasvas ettevõtte käive 30 protsenti pea nelja miljoni euroni ning kasum 59 protsenti 1,5 miljoni euroni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles