Eestit külastavaid soomlasi rõõmustab euro tulek

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene europäev Tallinna kaubanduskeskustes.
Esimene europäev Tallinna kaubanduskeskustes. Foto: Raigo Pajula

Eestit külastavad soomlased on rahul, et ei pea Eestit külastades enam raha vahetada ja hindades on lihtsam orienteeruda.

Laevalt tulnud Iia rääkis «Reporterile», et rõõmustab, et eurohinnad aitavad tal kaupade maksumusest paremini aru saada. Samal arvamusel oli ka teine põhjanaabrite juurest tulnud turist Ranno. «Loomulikult on see hea, sest pole vaja raha vahetada, kuna see on käibel nii Eestis kui Soomes. See kõik on palju lihtsam ning ei pea enam arvutama, palju kroone on euros ja vastupidi,» rääkis ta.

Seppo leidis samuti, et rahavahetuse ärajäämine teeb elu lihtsamaks. «Saab hindadest kohe aru. Ma usun, et see on teilegi parem,» arvas ta.

Soomlaste sõnul on hinnad Soomes küll Eesti omadest kõrgemad, kuid mõned asjad on siin sama kallid või kallimadki. «Firmariided on kindlasti sama hinnaga mis Soomeski, kui mitte kallimad,» ütles Ranno. Tema sõnul maksavad head stiilsed kingad meil vähemalt sama palju kui Soomes või isegi rohkem. «Nii et kui tahad ilusat ja stiilset riietust osta, siis siin on hea valik, aga see maksab sama palju kui Soomes,» ütles ta.

Turisti sõnul on Eestis hinnad euro tulekuga seoses tõusnud ja on kohe-kohe Helsingi taset saavutamas. «Kardan, et nüüd, kus euro tuli, tõusevad hinnad veel kiiremini,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles