Läti süüdistab ajalehte airBalticu maine määrimises

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf-Dieter Montag-Girmes
Ralf-Dieter Montag-Girmes Foto: Mihkel Maripuu

Läti sideministeerium süüdistab ärilehte Dienas Bizness lennufirma airBalticu diskrediteerimises, kuid keeldub avaldamast tõde.

Selle asemel, et öelda välja selge ja konkreetne seisukoht Dienas Biznessi poolt 18. aprillil avaldatud kahtluste kohta – et Saksa ärimees Ralf-Dieter Montag-Girmes ei olegi airBalticu tegelik investor, vaid esindab mõne ettevõte huve – vaikivad osapooled kui partisanid, väiteid mitte kinnitades ega ka ümber lükates.

Samuti ei soovi keegi kommenteerida kahekümne Bombardier CS300 reisilennuki soetamise tehingut ja vastata küsimusele: kas vastab tõele, et 52 miljoni euro investeerimine airBalticusse ei tähendanud mitte üksnes 20 protsendi aktsiate omandamist, vaid ka liisingutehingu kallinemist 3‒4 protsendi võrra.

Ministeerium on Dienas Biznessi küsimustele vastates kahtlusi üksnes süvendanud, väidab ajaleht.

Oma vastuses sedastas sideministeerium, et Ralf-Dieter Montag-Girmes on täitnud kõik lepingulised kohustused ning airBalticule on laekunud nimetatud erainvestorilt vahendid, mis on kantud üle lennufirma arvele kommertspangas. Kogu informatsioon investori kohta olevat üle kontrollitud. Lennufirma aga pidavat rangelt kinni äriplaanist  Horizon 2021, mis sisaldab lennukipargi kaasajastamise klauslit.

Dienas Biznessi poolt esitatud küsimusele, kas avaldatud informatsioon oli tõesti diskrediteeriv, vastas ministeerium ajalehe sõnutsi kahemõtteliselt ja segadusttekitavalt.

Ülalmainitud artiklis viitas Dienaz Bisness Läti võimukandjate vihjetele mitteametlikes vestlustes, et sakslasel ei ole oma raha. Lehe hinnangul võib investeeringuks antud raha allikas olla Taani lennukiliisingu firma Nordic Aviation Capital.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles