Obama manitsust brittidele kordas kajana Clinton (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv Hillary Clinton andis teada, et Ühendkuningriik teeks Euroopa Liidust lahkudes vea. 

Clintoni kõrgeim poliitnõunik Jake Sullivan ütles: «Hillary Clinton usub, et atlandiülene koostöö on ülimalt oluline ning et koostöö on kõige tugevam, kui Euroopa on ühendatud.» 

«Ta on alati väärtustanud tugevat Ühendkuningriiki tugevas Euroopa Liidus. Ja ta väärtustab tugevat Briti häält Euroopa Liidus,» vahendab BBC Sullivani selgitust. 

Väljumise eest võitlev Vote Leave hindas Clintoni kommentaarid «õõnsaks», kuna «Hillaryl puudub mandaat anda võõrvõimule üle meelevald Ameerika piiride, majanduse ja kaubanduspoliitika üle.» 

Downing Streeti alligas ütles aga, et «me peaksime oma kõige lähedasemaid sõpru ja liitlasi kuulama.»

«Hillary Clinton ja Barack Obama on teinud [meile] absoluutselt selgeks, et me oleme reformitud Euroopa Liidus paremini kaitstud, tugevamad ja jõukamad,» rõhutas peaminister David Cameroni esindaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles