Tavaliste ameeriklaste remondikirg võib USA majanduse õitsele lüüa

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üha suurem hulk ameeriklasi plaanib sel aastal oma kodu remontida – analüütikute hinnangul võib see majandust oluliselt elavdada.

Harvardi ülikooli eluasemeuuringute keskuse raportist selgus, et renoveerimistööde maht suureneb tänavu 8,6 protsenti 310 miljardi dollarini, vahendab AP.

Sellega tõuseks remonditööde tase juba 2006. tipu lähedale, mil inflatsiooniga korrekteeritult oli maht 327 miljardit dollarit.

Remonditöödele kulutamine panustab tõenäoliselt laiemalt majanduskasvu, loob ehitajatele ja ehitusvahendite firmadele töökohti.

Kusjuures renoveerimistööde elavnemisest võib oodata ka elamute müügi tõusu, kuna remont võetakse tihti ette kas enne kodu müüki panemist või uue kodu endale meelepäraseks kujundamiseks.

Täpsemalt prognoositakse, et kodu mitte müüa sooovivad omanikud remondivad pigem kööke ja vannitubasid kui teevad hädavajalikke katusetöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles