Koda soovib pensionifondidele kohustuslikke investeeringuid Eestisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman. Foto: Mihkel Maripuu

Kaubandus-tööstuskoda soovib pensionifondide Eestisse investeerimise kohustuslikuks muutmisega suurendada fondide Eestisse tehtud investeeringute osakaalu 2020. aastaks 45 protsendini.

Koja juhatuse esimehe Toomas Lumani kirjas rahandusminister Sven Sesterile teeb koda ettepaneku kohustada pensionifonde järk-järgult suurendama investeeringuid Eestisse. Praeguselt 5,4 protsendilt järgmise aasta lõpuks 15 protsendini, 2018. lõpuks 25 protsendini, 2019. lõpuks 35 protsendini ja 2020. aasta lõpuks 45 protsendini.

Koda leiab, et arvestades tänast väga madalat kodumaiste investeeringute taset ei oleks selle eesmärgi seadmine ebareaalne ning teisest küljest ei tooks sujuv investeeringute suurendamine kaasa ka võimalikke probleeme investeerimiskeskkonnas, sealhulgas selle osalist ülekuumenemist.

Rahandusministeerium saatis uuele kooskõlastusringile kohustuslike pensionifondide seaduse muutmise väljatöötamise kavatsuse, milles nähakse ette rohkemate valikuvõimaluste andmist pensionilepingute sõlmimisel, kuid otsustati kohustuslikke kodumaiseid investeeringuid mitte nõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles