Läti Posti juhtkond astus täies koosseisus tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latvijas Pastsi juhtkond astus tagasi.
Latvijas Pastsi juhtkond astus tagasi. Foto: Latvijas Pasts

Riigiettevõtte Latvijas Pasts (Läti Post) juht Arnis Salnājs esitas reedel tagasiastumisavalduse, ütles transpordiministeeriumi asekantsler Dins Merirands BNS-ile.

Tagasi astusid lisaks juhile ka teised juhatuse liikmed. Salnājs kinnitas BNS-ile, et on tagasi astunud, ent ei soovinud seda täpsemalt kommenteerida.

Läti kommunikatsiooniministeeriumi kontroll riigiettevõttes Latvijas Pastsis tõi esile rikkumised. Kuigi otseseid seaduserikkumisi ei tuvastatud, ilmnes juhtimise- ja kontrollipuudujääke.

Minister Uldis Augulis ütles BNS-ile, et kontroll paljastas «meelevalla ja hulgaliselt mitmesuguseid rikkumisi», sealhulgas eelnevalt riigikontrolli viidatuid. Reedel arutab ministeerium uurimise tulemusi ja otsustab edasised meetmed.

Augulis ütles varem, et kommunikatsiooniministeeriumi jõudis teave mitmesugustest rikkumistest Latvijas Pastsis, sealhulgas preemiate ja lähetuste alal, ja ministeerium otsustas asja kontrollida.

Latvijas Pasts osutab posti-, filateelia- ja veoteenuseid, samuti ekspressposti ja IT-teenust ning tegeleb jaekaubandusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles