Elizabeth II ei olegi nii rikas kui arvatakse

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II 90. sünnipäeva puhul rahvast tervitamas.
Elizabeth II 90. sünnipäeva puhul rahvast tervitamas. Foto: SCANPIX

Täna 90 aastaseks saanud Ühendkuningriigi kuninganna Elizabeth II vara väärtuseks on Bloomberg hinnanud 425 miljonile dollarile, mis on vaid kolm protsenti rikkaima briti, Westminsteri hertsogi Gerald Grosvenori vara väärtusest.

„Ta ei ole nii rikas kui kõik arvavad,“ ütles Bloombergile 2012. aastal ilmunud biograafia „Elisabeth the Queen“ autor Sally Bedell.

Euroopa rikkaim naise, Liliane Bettencourti vara väärtus on 32 miljardit dollarit.

Siiski on monarhia väga väärtuslik bränd. Konsultatsioonifirma Brand Finance hinnangul on brändi väärtus 87 miljonit dollarit. See number on saadud monarhia mõju järgi majandusele turismi kaudu ja näiteks kuninglike beebide mõju kaudu moetööstusele.

Bloomberg arvutas möödunud sügisel, et kuningannal on 75 miljoni dollari väärtuses investeeringuid, 160 miljoni dollari väärtuses varasid päris ta oma emalt, talle kuuluva kinnisvara väärtus on 110 miljonit dollarit, margikogu väärtus 75 miljonit ning kuningliku hobusetalli väärtus 10 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles