Leedu ettevõte ostis Andmevara üle poole miljoni euro eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Andmevara kontorit tutvustavast videoklipist.
Kaader Andmevara kontorit tutvustavast videoklipist. Foto: Repro

Riik müüs täna Andmevara Leedu IT-ettevõttele INVL Technology AB. Lõplikuks tehinguhinnaks Andmevara eest kujunes 664 637 eurot.

«Meil on hea meel, et ettevõtte sai väärika omaniku ning soovime Andmevarale jätkuvat edu,» märkis siseministeeriumi varade asekantsler Riho Kuppart.

Andmevara müügiprotsessi korraldanud finantsnõustaja Redgate Capital esindaja Mairo Kaseväli sõnul oli tegemist hea tehinguga riigi jaoks, sest riik on saanud viimase aasta jooksul Andmevarast dividendide, dividendide tulumaksu ja aktsiate müügihinna näol 2,6 miljonit eurot (2015. ja 2016. aastal laekus dividende ja tulumaksu kokku 1,95 miljonit eurot).

Andmevara pakub registrite, andmebaaside ja infosüsteemide pidamise, arendamise, majutamise ning rakendustarkvara hoolduse ja klienditoe osutamise teenust.

Enampakkumise võitnud INVL Technology AB suurimad turud on Leedu, Norra, Tansaania ja Uganda. Ettevõtte 2015. aasta omakapital oli 24 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles