Kuus ülirikast, kes on igapäevaelus üllatavalt kokkuhoidlikud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Kamprad
Ingvar Kamprad Foto: SCANPIX

Kuigi miljardärielu võib lihtsurelikele tunduda võimalusena piiritult priisata, on mitmel tuntud ülirikkal hoopis tagasihoidlikumad igapäevaharjumused, kirjutab Entrepreneur.com.

John Caudwell

Varanduse hinnanguline väärtus: 2,6 miljardit dollarit.

Caudwell teenis oma varanduse mobiiliäriketi Phones4U asutajana.  Kuigi Suurbritannia suurimaks maksumaksjaks tituleeritud ärimehe omanduses on mitu maja ja privaatjaht, on tal igapäevaelus mitmeid kokkuhoidlikke harjumusi. Näiteks sõidab ta iga päev 14 miili rattaga tööle, lõikab ise oma juukseid ning soetab riided jaeketist Mark & Spencer.

Warren Buffett

Varanduse väärtus: 68,5 miljardit dollarit

Maailma rikkuselt kolmas inimene elab ikka samas tagasihoidliku välimusega majas, mille ta ostis 60 aastat tagasi ning väldib teadlikult rikkurite mänguasju nagu jahid ja eralennukid. Isegi sokkide ostmise eelistab Buffett ajastada allahindluste perioodi. Ühel hetkel palus ta USA valitsusel tõsta ka oma maksukoormust.

Jim C. Walton

Varanduse väärtus: 34 miljardit dollarit

Maailma suurima jaeketi Walmarti asutaja Sam Waltoni poeg Jim on tuntud säästlikkuse ja kasinuse poolest. Sarnaselt isale, kes eelistas ka ülirikkana ikka vana õhukonditsioneerita pikapi, mille istmetele olid sisse kulunud kohviplekid, sõidab ka poeg ringi vana tagasihoidliku autoga ning töötab täiesti tavalises kontoris.

Steve Ballmer

Varanduse väärtus: 24,1 miljardit dollarit

Endine Microsofti tegevjuht on igapäevaelus multimiljardäri staatusest hoolimata üsna kokkuhoidlik. Pikka aega lendas ta peamiselt turistiklassis (hiljem, tõsi küll, ostis ta eralennuki). Ta ei pööra riietusele erilist tähelepanu ning eelistab autobrändidest Fordi, kuna tema isa töötas pikka aega Fordis.

Chuck Feeney

Varanduse väärtus: Kunagi oli selleks 7,5 miljardit dollarit, nüüd on see vähenenud filantroopia kaasabil 2 miljonile dollarile.

Feeney sai ülirikkaks tax-free jaeketi Duty Free Shoppers asutajana, kuid valis hiljem vabatahtlikult üsna tagasihoidliku elustiili. Ta ostab oma riided jaekettidest, lendab turistiklassis ning kasutab ühistransporti. Lisaks on ta annetanud miljardeid dollareid heategevuseks.

Ingvar Kamprad

Varanduse väärtus: 45 miljardit dollarit

90aastane Kamprad on tänu IKEA aastakümnete pikkusele eduloole saanud rikkuselt maailma üheksandaks inimeseks. Rootsi kõige edukam ettevõtja luksusest ei hooli - ta kannab kirbuturgudelt ostetud riideid, külastab soodsaid juuksurisalonge ning liigub ringi oma vana auto või ühistranspordi abil. Ka tema enda kodu on sisustatud soodsate IKEA mööbliesemetega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles