Venemaa elanike enamik tahab Nõukogude Liidu taastamist (11)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Winston Churchilli, Franklin Roosevelti ja Jossif Stalini kohtumine Jaltas veebruaris 1945, kus otsustati Baltimaade jäämine Nõukogude Liidu mõjusfääri. Aastal 1956, kui Nõukogude Liit surus maha Ungari ülestõusu ja Lääs sellele ei reageerinud, saadi lõplikult aru, et väljastpoolt abi oodata ei ole.
Winston Churchilli, Franklin Roosevelti ja Jossif Stalini kohtumine Jaltas veebruaris 1945, kus otsustati Baltimaade jäämine Nõukogude Liidu mõjusfääri. Aastal 1956, kui Nõukogude Liit surus maha Ungari ülestõusu ja Lääs sellele ei reageerinud, saadi lõplikult aru, et väljastpoolt abi oodata ei ole. Foto: Repro

Nagu nähtub Levada keskuse värskest küsitlusest, soovib 14 protsenti Venemaa elanikest Nõukogude Liidu taastamist ning on ühtlasi veendunud, et see on võimalik. 44 protsenti tahavad küll, et Nõukogude Liit taastataks, kuid tunnistavad kahetsusega, et see on praegust reaalsust arvestades vähetõenäoline.

Nõukogude Liidu tagasitulekut ei taha 31 protsenti küsitluses osalenut, vahendab Dienas Bizness – täpselt nagu 10 aastat tagasi. Iga kümnes küsitletu oli antud küsimusele vastamisega raskustes.

Veel väärib märkimist, et üle poole venemaalastest ehk 56 protsenti kahetsevad Nõukogude Liidu lagunemist. Neid kes seda ei kahetse on veidi üle veerandi ehk 28 protsenti. 16 protsenti ei ole veel jõudnud selgusele, kas NSVLi lagunemine oli hea või halb.

Küsitlus viidi läbi käesoleva aasta 25. – 28. märtsil ülevenemaalise esindatuse alusel. Nii linnades kui maakohtades küsitleti 1600 inimest vanuses 18 aastat ja üle selle.

Küsitlus kattis 137 asustatud punkti 48 Venemaa regioonis. Meetodiks oli isiklik intervjuu inimeste juures kodus.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles