Tootmine oli märtsis möödunud aastast kaks protsenti odavam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elektri elektrikappide detailide tootmine.
Harju Elektri elektrikappide detailide tootmine. Foto: harjuelekter.ee

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2016. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,8 protsenti ja võrreldes eelmise aasta märtsiga -2,0 protsenti, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hindade tõus kütteõlide ja metalltoodete tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hindade langus elektriseadmete tootmises, teatas statistikaamet.

2015. aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide tootmises ning puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2016. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,9 protsenti ja võrreldes 2015. aasta märtsiga miinus viis protsenti .

Eelmise kuuga võrreldes tõusid märtsis keskmisest enam naftasaaduste, elektrienergia ja tekstiiltoodete hinnad, samas langesid rõivaesemete ning paberi ja pabertoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles