Eesti firma töötab välja mehitamata traktorit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Tiit Reinberg

Trackdrone OÜ töötab välja isesõitvat mehitamata traktorit, mis hakkab tegema lihtsamaid aia- ja heakorratöid ning talvel lund lükkama.

«Esialgu on planeeritud traktor liikuma ja tööd tegema mobiilse seadmega juhtides vastavalt kaamera pildile,» ütles ettevõtte üks asutaja Kaspar Koov BNS-ile, lisades, et tulevikus võiks traktor tegutseda iseseisvalt tänu positsioneerimisele ja sensoritele saadud andmetele.

Koovi sõnul võiks mehitamata traktor hakata esialgu tegema lihtsamaid aia- ja heakorratöid. «Miks mitte ka talvel -10 kraadiga lund lükkama panna. Sinna saab erinevaid tööriistu külge panna nagu käru ja sahk. Tööpõld on lai,» lisas Koov.

Trackdrone sai traktori prototüübi arendamiseks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) ligi 20 000 eurot toetust. Ettevõte teeb koostööd Eesti Maaülikooliga.

Koov ütles, et neil on plaan hiljemalt järgmise aasta alguses tarnida valmis toode esimestele broneerijatele. Edasistest plaanidest on Koovi sõnul praegu veel vara rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles