Eesti Energia tütarfirma koondas Jõhvis paarsada töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Tehnoloogiatööstus.
Eesti Energia Tehnoloogiatööstus. Foto: Energia.ee

Eesti Energia tütarfirma Eesti Energia Tehnoloogiatööstus on vähendanud tellimuste languste tõttu paarsada töökohta, paljud ülejäänutest käivad tööl neli päeva nädalas, kirjutab Põhjarannik.

Veel 2015. aastal töötas Eesti Energia Tehnoloogiatööstuses 609 inimest. Praeguseks on Eesti Energia kommunikatsiooni- ja turundusteenistuse spetsialisti Maia Burlaka andmetel ettevõttesse jäänud 425 töötajat. Ainuüksi selle aasta kolme ja poole kuuga on koondatud 56 inimest.

Enamik allesjäänud töötajatest ehk 258 inimest käib alates 18. märtsist kuni esialgu aprilli lõpuni tööl neljal päeval nädalas. Täistöönädal on müügiosakonnal, mõnedel inseneribüroo töötajatel ning nendel ehitusdivisjoni töötajatel, kes on hõivatud töösolevate projektidega. Ka allüksustes hoolduskeskuses ja testimiskeskuses pole lisapuhkepäevi olnud.

Burlaka sõnul on töötajate arv on vähenenud eelkõige suurte projektide lõppemise tõttu. «Tehnoloogiatööstuse tegevus sõltub töötellimuste mahust. 2014. aastal kasvas tehnoloogiatööstuse suuremahuliste projektide arv ning seoses sellega oli ettevõttesse võetud inimesi juurde. Praeguseks on mitu aastat suurt töömahtu pakkunud põlevkivitööstuse projektid lõpusirgele jõudnud ja ettevõte pidi arvestama tellimuste arvu vähenemisega,» märkis ta.

Kas lähitulevikus olukord paraneb või võib tööd veelgi vähemaks jääda, sõltub Burlaka sõnul müügitöö tulemustest. Sel aastal on üks suurem, ligikaudu kümme miljonit eurot sissetoov tellimus etteandmeseadmete valmistamine ja paigaldamine Kesk-Soome Äänekoskisse rajatavale biomassitehasele. «Tehnoloogiatööstus osaleb praegu aktiivselt konkurssidel ja otsib võimalusi uute välistellimuste ja koostööpartnerite leidmiseks ning olemasolevate partneritega võimalikult pikaajalise suhte säilitamiseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles