Amazon loob kingitustebörsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingiriiulid
Kingiriiulid Foto: SCANPIX

Suurim veebikaubamaja tuli mõttele, kuidas vähendada soovimatute kinkide saamist.

Süsteem toimib järgnevalt. Amazoni klient saab kehtestada reeglid oma tuttavate ja sugulaste kingivaliku suhtes. Näiteks, kui klient teatab, et ei soovi tädi Vilhelmiinelt enam ühtegi flanellist pluusi ega labakindapaari, saab ta ennetava teate, kui tädi Vilhelmiine on Amazonist just säärase kingituse ostnud.

Sellisel juhul saab klient kingituse teekonna peatada juba laohoones ja tellida endale midagi muud summa eest, mis tädi Vilhelmiine on flanellpluusile kulutanud. Kusjuures soovimatu kingituse ostja ei saa teada, et kingitusesaaja on kingi ära vahetanud, kirjutab newslite.tv.

Kingitus, millest on loobutud, läheb omakorda «kingitustebörsile», kust keegi teine saab selle sarnastel asjaoludel endale tellida. Kauplemishiiglane võttis vastavale logistikasüsteemile patendi ja julgustab oma kliente seda kasutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles